Reklama

Smaki Żywiecczyzny na talerzu – kulinarny sukces młodych talentów!

Dziś w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu odbyła się pierwsza edycja Powiatowego Konkursu Kulinarnego, skierowanego do uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich z terenu powiatu żywieckiego.

Tegoroczny temat przewodni – „Smaki Żywiecczyzny – tradycja z nowoczesnym twistem” – zainspirował młodych kucharzy do kreatywnego podejścia do regionalnych smaków i lokalnych produktów. Uczestnicy zaprezentowali swoje umiejętności, przygotowując danie główne oraz deser, które oceniało jury złożone z doświadczonych szefów kuchni i ekspertów kulinarnych.

 Wyniki konkursu:

 I miejsce: Martyna Kandzia i Szymon Habdas (ZSEG w Żywcu)

 II miejsce: Paulina Białek i Natalia Kamińska (ZSAiO w Moszczanicy)

 III miejsce: Oliwia Kuśnierz i Zuzanna Kuśnierz (ZSOT w Milówce)

Organizatorzy dziękują wszystkim uczestnikom, opiekunom, jurorom oraz sponsorom, wśród których znaleźli się: PZŁ Bielsko-Biała, Galicyjska Szkoła Smaku, ZPM Hańderek, Kulinarna Szkoła – Daniel Jakubiec, PPHU Hektor, Jagnię na Winie oraz FHU Harnaś.

To wydarzenie pokazało, że pasja do gotowania i przywiązanie do lokalnej tradycji mogą iść w parze z nowoczesnością i finezją smaku.

 Gratulujemy wszystkim uczestnikom kreatywności, talentu i kulinarnego zapału!

Do zobaczenia w kolejnej edycji!

#ŻywiecczyznaNaTalerzu #PowiatŻywiecki #KonkursKulinarny #SmakiŻywiecczyzny #ZSEGŻywiec

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo tuzywiec.pl




Reklama
Wróć do