
Sobota, 15 maja, będzie pierwszym dniem, kiedy od wielu miesięcy będzie można usiąść w restauracja. Na razie tylko w ogródkach, ale dla restauratorów to duże wyzwanie. Branża bardzo ucierpiała w trakcie epidemii.
Brak dochodów, brak pracowników i jeden wielki marazm. Tak wygląda branża gastronomiczna, która żyła z tego, co klienci zamawiali na miejscu.
Nie wszędzie restauracje przetrwały, nie wszędzie też jedzenie na wynos zapewniało sowite dochody.
Te które zostały borykają się teraz z problemem pracowników. Ludzie nie chcą przychodzić do pracy do restauracji bo mimo wszystko te nie są w stanie im zapewnić stałych odchodów. Tak naprawdę nie wiadomo, czy za chwilę, za kilka miesięcy znów nie zostaną zamknięte.
Mimo to, sobota 15 maja, będzie pierwszym dniem, kiedy będzie można usiąść w restauracjach. Na razie tylko w ogródkach. W Żywcu niektórzy restauratorzy już się szykują na otwarcie. Liczą na żywczan i turystów, których w mieście też brakuje.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie