
Miasto Żywiec realizuje finansowany ze środków Funduszu Rozwoju Regionalnego projekt „Żywiec – miasto mnóstwa możliwości”. Jednym z jego elementów jest pokazanie Żywca od… kuchni. Czy kulinarna strona naszego miasta jest oczywista i oparta wyłącznie na tradycji? A może jednak jest zupełnie zaskakująca, i ma wiele nowego do zaoferowania? Istnieje jeszcze opcja, że to mieszanka tradycji z nowoczesnością, w dodatku świetnie przyprawiona, pełna zaskakujących smaków i smaczków.
O tym jak jest naprawdę będzie można przekonać się już w najbliższy poniedziałek, 30 października, gdy w kulinarną wędrówkę po smakach zabierze nas znakomity kucharz, prezenter telewizyjny i autor książek Pascal Brodnicki.
O 13.00 zapraszamy pierwszych gości na jeden z dwóch pokazów kulinarnych, połączony z poczęstunkiem na dziedziniec Muzeum Miejskiego (Stary Zamek). A tych, którzy wolą coś na słodko uprzejmie prosimy o przyjście na 14.15 w to samo miejsce.
To będzie nie tylko opowieść o żywieckich smakach, ale kulinarna podróż, której celem jest zachwyt nad bogactwem naszej kuchni. Wstęp bezpłatny! Serdecznie zapraszamy!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.
Komentarze opinie