Reklama

Tradycje kulinarne w dawnym Żywcu

Redakcja TuZywiec
15/09/2021 12:11

Ziemia Żywiecka od lat jest miejscem słynącym z licznych smaków czerpiących z tradycji kulinarnych wypracowanych przez pokolenia jej mieszkańców. Żywieckie pierniki, chleb czy napitki do dziś cieszą podniebienia nie tylko jej mieszkańców, ale i licznych turystów mogących skosztować tego „smacznego” dziedzictwa.

Europejskie Dni Dziedzictwa 2021 r. pod hasłem  "Smaki Dziedzictwa" !!!

W Żywieckiej Bibliotece Samorządowej kolejna odsłona tego specjalnego wydarzenia w piątek, 17.09 o godz. 16.00 !!!

W tym roku, zgodnie z tytułowym przesłaniem, zgłębiamy tematykę bogactwa i różnorodności regionalnych kulinariów i ich historycznych źródeł.

Zapraszamy na wykład pt . "Tradycje kulinarne w dawnym Żywcu: coś mocniejszego, coś słodkiego, coś mięsnego" - w świetle dawnych reklam, który odsłoni przed nami tajniki i sekrety żywieckiej kuchni w jej wielu, bardzo apetycznych, odsłonach.

Wykład przygotowały Panie: Katarzyna Śleziak i Sylwia Krębuszewska.

Poczęstunek dzięki uprzejmości Piekarnia Cukiernia Galuszka

Europejskie Dni Dziedzictwa 2021 r.

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo tuzywiec.pl




Reklama
Wróć do